APK Keuring

Bij DJ Auto’s kunt u ook terecht voor APK-keuringen.
Plan direct

Home » APK

Zowel benzine als diesel auto’s kunnen hier gekeurd worden door onze APK keurmeesters.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens raadplegen (aan de bovenkant van deze tekst of op de homepage op de pagina) of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

 

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in onderstaand schema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.

​VoertuigsoortDatum eerste​ toelatingBrandstofsoort​Wanneer keuren? ​
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ ​ ​ ​ ​​Na 1 januari 2005​Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar​
Na 1 januari 2005​Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar​
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soorten ​​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouderAlle soorten ​​Eens per 2 jaar
Vóór 1 januari 1960Alle soorten ​​Geen APK-plicht
​Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)  ​Na 1 januari 1960​Alle soorten ​Elk jaar APK​
Vóór 1 januari 1960Alle soorten ​Geen APK-plicht ​
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle toelatingsdataAlle soorten ​Elk jaar APK ​
 

Wijziging brandstof

Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de datum per wanneer u het voertuig voor APK moet laten keuren. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de APK-keuring verandert dan van de eerste keer na 4 jaar, dan 2, weer 2 en dan 1 naar eerste APK-keuring na 3 jaar en daarna elk jaar.

De kosten voor een keuring:
Benzine €42,60 inclusief afmeldkosten
Diesel €65,- inclusief roetmeting afmeldkosten

Natuurlijk is het bij ons ook mogelijk om voor een APK-keuring een leenauto mee te krijgen.
Wilt u dit dan wel aangeven bij het maken van de afspraak.

Uw auto direct gekeurd?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

APK Keuring

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Onderhoud

Een auto moet onderhouden worden volgens de fabrieksvoorschriften. Dat betekent op afgesproken tijden of kilometerstanden een beurt. Dat kost weliswaar geld, maar voorkomt veel duurdere reparaties achteraf.

Vroeger moest een auto na 10.000 kilometer een beurt; tegenwoordig is dat vaak al 30.000 kilometer, of nog langer. Tijdens zo’n beurt worden slijtagedelen vervangen en andere problemen tijdig gesignaleerd. En dat is maar goed ook: een setje remblokken vervangen kost een fractie van nieuwe remschijven, om maar een voorbeeld te noemen.

Een regelmatige beurt blijft noodzakelijk, want voorkomen is beter dan genezen.

Graag nodigen wij u uit om een kopje koffie te komen drinken