Onderhoud

Een auto moet onderhouden worden volgens de fabrieksvoorschriften. Dat betekent op afgesproken tijden of kilometerstanden een beurt. Dat kost weliswaar geld, maar voorkomt veel duurdere reparaties achteraf.
Plan direct een onderhoudsbeurt

Home » Onderhoud

In de media wordt wel eens geroepen dat een beurt uitstellen of overslaan heus wel kan. Auto’s zouden immers steeds beter worden en dus minder onderhoud nodig hebben; de autobezitter kan zo maar mooi de kosten voor een beurt uitsparen en gewoon wachten tot de volgende APK-keuring.

Dat is pertinent onjuist gedacht. Ten eerste is een APK-keuring geen beurt. Zo worden slijtagedelen als bougies, filters en vloeistoffen niet vervangen. Ook andere essentiële checks zijn geen onderdeel van de APK. Maar veel belangrijker nog is dat fabrikanten de verbeterde kwaliteit van auto’s al meegenomen hebben in het onderhoudsadvies.

Vroeger moest een auto na 10.000 kilometer een beurt; tegenwoordig is dat vaak al 30.000 kilometer, of nog langer. Tijdens zo’n beurt worden slijtagedelen vervangen en andere problemen tijdig gesignaleerd. En dat is maar goed ook: een setje remblokken vervangen kost een fractie van nieuwe remschijven, om maar een voorbeeld te noemen.

Kortom: een regelmatige beurt blijft noodzakelijk, want voorkomen is beter dan genezen.

Meteen contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag nodigen wij u uit om een kopje koffie te komen drinken